Skip to main content

Vi har lång erfarenhet av apputveckling

NOKMI är experter på apputveckling (skapa appar), både för Web, Android och iOS. Vi tar oss an alla sorters projekt, stora som små

Hur kan vi hjälpa dig?

Apputveckling, vad är det?

När man skapar en applikation, vare sig det är till Webben, Android, iOS eller Windows så går man igenom en process, denna brukar kallas för app-utveckling, med andra ord, man utvecklar en app.

 

Har du ett problem du vill lösa?

Ofta tänker vi att appar och websystem måste vara stora och komplexa som tar flera år att utveckla. Visst finns det sådana också, men en applikation kan också vara enkel och snabbutvecklad, och klar inom ett par dagar. Det kan exempelvis vara att automatisera vissa saker som idag kräver manuell hantering eller digitalisera en process som idag kräver utskrifter osv.

En sådan applikation kan hjälpa er att spara tid och pengar dagligen och minskar dessutom risken för fel då man som oftast kan koppla bort fel gjorda av den mänskliga faktorn.

Så vad kan man behöva hjälp med?

Ja, till exempel kan det vara att generera offerter. Då kanske man skapar en applikation där man kan lägga in färdiga priser för olika komponenter. Om du exempelvis byggtjänster, så kanske du vet att trall till en altan kostar X kr/m2. Då kan du lägga in det i applikationen som ex material. När då du eller någon annan (som kanske inte har en aning om vad trall kostar) skall räkna på jobbet så lägger ni bara in antal m2 och välj material. Så kan man automatisera att det genereras en offert som du mailar till kunden. Detta kan skapa en stor frihet, då det inte måste vara en ”altanexpert” som åker ut och räknar på jobbet.

Nu var detta ett väldigt simpelt exempel, men det är faktiskt ett riktigt bra exempel då detta är ett riktigt problem.

Vad kostar en app, pris för apputveckling?

Frågan man ofta får är ”Vad kostar en app”. Tyvärr  finns det inget enkelt svar på den frågan. Det är ungefär samma som att fråga ”Vad kostar bil”.

Självklart kan vi hjälpa er att ta fram ett kostnadsförslag, men då behöver vi veta vad man skall kunna göra med appen.

Ni kanske bara behöver en intern företagsapp, som löser ett litet problem i er verksamhet, där man enbart satsar på antingen Web, Android eller iOS, inget avancerat backend-system behövs osv. Då behöver det inte bli så himla dyrt.

Om ni däremot skall ha en app som skall säljas vidare till slutkund, för både Web, Android och iOS, med ett avancerat backend-system. Då ställs det mycket högre krav på designen av appen samt betydande mer testning och kvalitetssäkring, då slutanvändarna ställer mycket högre krav än era interna anställda (om ni inte är ett gigantiskt företag).

Viktigt att tänka på när man köper utveckling av en app är att inte ta den billigaste utvecklaren, utan man får vad man betalar för.

Exempelvis kanske en junior utvecklare tar någonstans mellan 500-750kr/timma och en senior utvecklare mellan 900-1500kr/timma. Men slutresultatet av appen kommer bli MYCKET bättre om man anlitar en senior utvecklare, dessutom går det garanterat snabbare. Vilket i sin tur i princip alltid resulterar i att det faktiskt både blir billigare och bättre i slutändan.

Hur går det till

Vad behöver du hjälp med?

Vi träffar ofta folk som kommer till oss och vill ha en lösning på ett specifikt problem. Oftast har dom redan kommit på vad dem behöver (tror dom).

Vi kan hjälpa dig med vad ni faktiskt behöver

Det är inte alltid som vi utvecklar en applikation som löser kundens specifika problem. Ibland finns det redan en annan applikation som löser deras problem, då brukar vi rekommendera den. För vår vision är att hjälpa våra kunder med att lösa deras problem, på det mest kostnadseffektiva sättet.

Så hur går det till?

Vi börjar med ett möte där vi tillsammans diskuterar igenom vad ni faktiskt behöver hjälp med. Oftast hittar vi nya infallsvinklar som ni inte tänkt på. Därefter tar vi fram en plan att ta fram det ni ni behöver. Det kan vara installation och uppsättning av en befintlig applikation som möter era behov perfekt. Eller så kan det vara att vi utvecklar en helt egen applikation åt er. Vi sätter gemensamt ramarna för hur avancerat det skall vara.

Men första steget är alltid att kontakta oss, vi kan hjälpa er med det ni behöver.

Har du ett projekt du behöver hjälp med?

Vi hjälper dig hela vägen från planering till lansering. Efter lansering hjälper vi självklart till med support och underhåll osv.